Pumpa och grönkålssallad

Pumpa och grönkålssallad – min favorit just nu

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Pumpa och grönkålssallad är väldigt näringsrikt och gott. Perfekt tillbehör eller som mättande bas i en sallad. Jag gillar att ha något bra att bulka upp salladen med och med denna i kylen har jag en bra grund om jag behöver en snabb lunch. Hoppas att du gillar. 

Pumpa och grönkål är två favoriter så att kombinera dessa kan inte bli annat än bra! Det är ju ett väldigt enkelt recept, men det var några av er på Instagram som såg mitt inlägg om denna och bad om ett recept, och då fixar jag självklart det.

Pumpa och grönkålssallad

Till ungefär fyra portioner

Goda smaksättningar är också att addera ingefära (finhackad), färsk chili, citronsaft och skal.

Gör så här

  1. Torrosta pumpakärnorna i en panna, låt svalna på en tallrik.
  2. Skär pumpan i kuber, som pyttipannabitar och fräs dem i kokosolja.
  3. Skär grönkålen i mindre bitar, jag brukar finahacka stammarna så de inte kastas bort. Lägg i dem i slutet av stekningen.
  4. Tillsätt salt, peppar och en skvätt äppelcidervinäger.
  5. Tillsätt fryst koriander efter smak (går självklart att hoppa över)
  6. Ringla över lite god olivolja vid servering.

Min kompis Annie (vegokäk) sa även att det borde vara en perfekt rätt på julbordet, och hon brukar ju ha rätt så det är ett hett tips från Annie! Man kan inte få för många fräscha saker på julbordet tycker jag.

 

Pumpa och grönkålssallad
På toppen spiraliserade (Är det ett ord?) jag morot, med denna maskin som jag tipsa om i detta inlägg.

 

Saker som skulle passa till

 

Pumpa och grönkålssallad

Pumpa och grönkålssallad

Hoppas att det smakar!

 

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök