pinklax-med-tillbehor

Pinklax med smarriga tillbehör

Det är enkelt och gott med pinklax. Tar ju fem minuter att tillaga i ugnen ungefär, och väljer man enkla tillbehör har man en snabb middag. Här med majo, pesto, stekt rödkål och ugnsbakad kålrot.

Pinklax med smarriga tillbehör

Har du läsa om pinklax? Den vildfångade laxen som du bör välja om du inte hittar vanlig vildfångad lax (som är svår att hitta). Läs mera om det i mitt inlägg om Pinklax som jag skrev för ett tag sedan.

Jag brukar köpa 1 kilo fryst pinklax på Willys och beräknar ungefär 1 bit per barn och 2 bitar per vuxen. Den är ju tunnare än en vanlig lax.

Jag tärnar kålroten (det var även jättelite rotselleri) och hade på olivolja och salt i 175 grader cirka 30 minuter. Rör om då och då.

Jag lägger in fisken på en plåt med salt på i 150 grader tills fisken uppnår 52-56 grader. Det går snabbt, under 10 minuter.

Jag strimlade vitkålen och stekte den mjuk i kokosolja.

Jag gör någon smarrig pesto

Jag gör en majonäs med vitlök

Sedan serverar jag!

pinklax
Sixten väljer bara pinklax med “pytt-i-panna” 🙂
0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök