fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Tacopaj LCHF – perfekt middag till tacofredagen!

Tacopaj LCHF – perfekt middag till tacofredagen!

En lite rolig variant till vanlig tacos är helt klart tacopaj. Uppskattas av hela familjen, Betty tycker speciellt om kanterna, Sixten köttfärsen och jag osten. 🙂

Omslagsbilden är tagen av Sofie Lundberg som tidigare jobbade på Gastrofy.

Tacopaj LCHF

Ingredienser till 4-6 personer (1 springform 24 cm):

Botten:

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber*
  • 1 dl sesammjöl*
  • 1 ägg
  • 50 gram smör
  • Salt

*Båda dessa går att byta ut mot mandelmjöl eller bara sesammjöl/pofiber

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna till pajskalet.
  3. Fördela sedan smöret i mjölblandningen så det blir grynigt.
  4. Blanda sedan ner ägget och forma till en deg.
  5. Tryck ut i en springform. Jag brukar klämma fast en bit bakplåtspapper i botten så det enkelt går att flytta över till något snyggare när den är klar.
  6. Grädda ca 15 minuter, tills pajskalet fått fin färg.

Fyllningen:

Gör så här

  1. Stek köttfärsen enligt recept ovan. Fördela i pajskalet.
  2. Blanda samman cream fracihe/smetana med tacosalsan och klicka ut över köttfärsen.
  3. Skiva tomaterna och riv osten och lägg i skalet.
  4. Grädda tills osten bubblar, cirka 10 minuter.

Servera med en god grönsallad, olivolja och avokado.

tacopaj

tacopaj

Tips!

Gillade du den här pajen? Då borde du kolla in min zucchinipaj

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Tacopaj LCHF

10 Responses to Tacopaj LCHF – perfekt middag till tacofredagen!

Lämna ett svar