Martinas gryta heter den här rätten eftersom jag lagade den till Martina. Hon var här och jobbade och vi skulle (jag skulle) ordna någon snabb, god och nyttig lunch. Martina blev helt blow away av den här kreationen. Kul!
Martinas gryta innehåller det jag älskar mest just nu: Grönkål, kycklingbuljong och kokosmjölk. Dessutom ingefära och champinjoner som jag inte får nog av.
Du kan använda vilken fond du vill, jag gör på kycklingskrov, och du hittar receptet på benbuljong i länken.
Martinas Gryta (2 större portioner)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 rejäla nävar hackad grönkål
- Ca 100 gram frysta champinjoner (Går bra med färska, ta 4-5 st)
- 2 dl benbuljong
- ca 200 gram kyckling (jag använde kokt kyckling från när jag gjorde buljong)
- Ca 1 dl kokosmjölk
- 2 paket low carb ris (adlink)
- Färsk finhackad ingefära
- Stekt ägg (valfritt)
- Kokosolja att steka i
- Herbamare/salt (länkar till två bra inlägg), peppar och chili
Gör så här
- Bryn löken gyllene i kokosolja.
- Tillsätt hackad grönkål och vitlök som du hackar fint.
- Tillsätt champinjonerna och låt vätskan ånga bort, detta slipper du om du använder färska champinjoner.
- Tillsätt buljongen, kycklingen och kokosmjölken, låt puttra cirka 10 minuter.
- Skölj av riset och tillsätt. Värm i såsen, det tar 2-3 min.
- Smaka av med herbamare/salt
- Servera med finhackad ingefära (jag älskar massor) stekt ägg och kanske en klick kokosolja på toppen.
Du kan Testa med annat kött också om du vill, jag tror att stekt fläsksida hade varit väldigt gott, eller små köttbullar med koriander och chili. Men vi kanske inte behöver överdriva, det tycker i alla fall inte Martina. Hon gillar att hålla det enkelt. Och det är en egenskap jag uppskattar, eftersom jag gärna vill ta allt en nivå till, fast det kanske inte behövs. Tack Martina för att du finns i mitt liv!
Hoppas att det ska smaka!
Kram Fanny
2 kommentarer
Åt nyss upp en portion av detta och som ALLTID är din mat mer än fantastisk och alltid sinnessjukt god!! Jag lade i lite gurkmeja vilket blev super 🙂 även plöjt igenom din bok vilket var en fröjd! Tack Fanny!
Tack vad roligt att höra! Tack snälla för din kommentar. <3