Stekpanna Lesscarbs

Kyckling med pesto (ett säkert kort när vi har gäster)

Hej alla kompisar! Jag har lite semester-mode så jag kommer att uppdatera lite mindre frekvent än vanligt under en tid (några veckor) men jag är fortfarande aktiv på exempelvis Instagram. Igår hade vi middag och det brukar sluta i någon form av pesto med tillbehör. Det är lite kul för jag brukar fråga min man vad vi ska äta och han säger pesto. Inget annat, haha. Så skapar vi en meny efter peston. Det slutar också alltid med gästerna vill ha receptet, varje gång. 

Jag älskar som bekant kycklinglårfilé, och denna gång gjorde jag något extra gott som du måste testa!

Vi var 4 vuxna och 2 barn. Vi fick kyckling över till 1 matlåda. Jag köpte 2 större paket med kycklinglårfilé.

Jag la lårfiléerna i en påse och slog på en skvätt tamarisoja, balsamvinäger och stark chili (läs mer om marinad-tips i detta inlägg) Jag lät det sedan marinera 1-2 timmar i kylen. Du kan ju förbereda det på morgonen också.

Sedan stekte jag filéerna i ghee och saltade. Jag fick steka i omgångar i två stekpannor och sedan la jag alla i en panna, tillsatte extra ghee och lät allt ligga och puttra under lock ca 10 min. Vid servering pressade jag över saften från 1 citron och rev över citronzest. Toppade med citrontimjan. Magiskt gott!

Jag gjorde en stor plåt med vitkål och gul lök som jag rostade i ugnen med olivolja och salt i ungefär 200 grader 40 minuter.

Till detta serverade jag:

  • Persiljepesto (dubbel sats, allt tog slut, en av kompisarna satt och slickade skålen ungefär)
  • En skål tomater
  • En skål oliver
  • En skål med bladsallad

Ps. är du intresserad av mina stekpannor i lätt gjutjärn från Ronneby Bruk har jag faktiskt skrivit om dem i detta inlägg.

 

Hoppas att det ska smaka.
Har du någon paradrätt du brukar bjuda på? Tipsa gärna!

Kram Fanny

2.8/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Låter verkligen jättegott! Det är så kul att visa vänner som äter ”vanlig” mat hur gott det kan vara med till exempel vitkål. Jag har en glutenfri kycklingpaj som jag gör ibland när vi ska ha gäster och det slår aldrig fel – de vill alltid ha receptet 🙂 samma sak när jag gör bea eller cole slaw till grillat så här på sommaren.

Jag håller med! Skulle inte göra vanlig mat bara för att, roligare att visa vad man kan göra istället och hur enkelt det kan vara 🙂

Gjorde detta igår. Kycklingen blev mkt bra, men peston blev inta alls god. Ingen tyckte de. Kan det bero på att jag hade skalade solroskärnor?

Vad konstigt, ingen har någonsin inte tyckt om den när jag har gjort det. Hade du en bra olja eller var den besk? Eller hade du för mycket av persiljekvistarna så den också blev besk? Rostade du solroskärnorna själv eller köpte du färdiga? Om de är beska blir allt beskt (det händer om de är äldre) Svårt att säga vad som blev ”fel” om jag inte vet vad det smakade/hur det blev. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök