Detta är kärlek på en tallrik. En enkel, mättande sallad och en otroligt saftig kycklingfilé och en god majo med chili.
Heurekakyckling med grönsaker och chilimajo
Ingredienser till en portion:
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Salta kycklingfiléen och strö över Heureka*. (har du inte Heureka kan du ta andra kryddor du gillar)
- Stek i ugnen tills den tjockaste delen av filéen når 72 grader. Det tar cirka 15 minuter. Jag brukar steka ett helt kilo kyckling samtidigt och variera veckans luncher.
Salladen (lägg i botten av tallriken):
- 1 näve smörstekt broccoli
- 1 avokado
- Några oliver
- Basilikablad
Majonnäsen (blanda samman följande):
- 1/2 dl 10 sekunders majonäs
- 1-2 tsk sriratcha/cayennesås
*Jag använder den ekologiska kryddblandningen Heureka från Herbaria. Den passar det mesta: kött, fisk, fågel och i yoghurt och gratänger.
Tips!
Gillade du det här receptet? Kolla in min kål och kycklingsallad
0/5
(0 Reviews)