Idag fick min son Sixten välja mat. Han Valde fiskbullar med grönsaker och dipp. Och jag valde broccolimos. Det blev en riktigt bra kombo. Krydda gärna på fiskbullarna med extra chili och vitlök om ni är vuxna kring bordet.
Fiskbullar med gräslök
Ingredienser till ca 3-4 pers:
- 400 g torsk
- 1 äggula
- 1/2 dl grädde
- 1 liten lök
- 2 msk gräslök
- 1/2 tsk herbamare
- 1/2 tsk salt
- Peppar från kvarn
- Smör att steka i
Gör så här
- Finhacka löken.
- Kör samtliga ingredienser i matberedare tills smeten är jämn.
- Låt svälla en stund.
- Forma sedan bullar (eller biffar går också bra) och stek försiktigt i rikligt med smör.
- Klart!
- Servera med mitt broccolimos eller vikålsmos och sallad.
I bakgrunden ser du Sixtens val av grönsaker, paprika, morot och gurka. Dagens dipp blev grekisk yoghurt med herbamare (som han gjorde helt själv)
Tips!
Gillade du den här rätten? Då borde du även kolla in mina köttbullar med mos
eller min fiskgratäng
0/5
(0 Reviews)