Detta är en perfekt lunch eller middag när man har lite mindre tid i köket. Tillagningstiden är mindre än 20 minuter och självklart passar det hela familjen.
Currypanna med aioli
Ingredienser till 4 personer:
- 500 gram nötfärs
- 1 msk god curryblandning (gul curry tycker jag är jättegott)
- 1 tsk salt
- 1 blomkålshuvud
- koksolja att steka i
- 2 dl majonnäs
- 1-2 vitlöksklyftor
Gör så här
- Fräs färsen i lite kokosolja, krydda med curry och salt.
- Skär blomkålen i mindre munsbitar och fräs på dem några minuter i pannan. De ska ha kvar lite av sitt krisp och inte vara helt genomstekta. Detta tar cirka 3-4 minuter. Om allt inte får plats i pannan kan du steka färsen för sig och blomkålen för sig och sedan blanda samman innan servering, smaka av med salt.
- Toppa gärna med färska örter.
- Följ instruktionerna för majonäsen, om du inte väljer en färdiggjord. Pressa/riv i vitlök.
Tips!
Gillade du det här receptet?
Då borde du även kolla in min köttfärspanna med kardemumma
4.5/5
(2 Reviews)