Köttfärspanna med Kardemumma

Köttfärspanna med Kardemumma – mejerifri/paleo

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Allt Gott och Bodystore

Detta är en rätt som påminner mig om min barndom, mamma brukade laga något liknande och det var speciellt gott som matlåda vill jag minnas. Enkelt och lite annorlunda smak, eller snarare otippad, kardemumma är en fantastisk krydda i mat!

Köttfärspanna med Kardemumma

Ingredienser till fyra personer:

  • 2 röda lökar
  • 800 gram vitkål
  • 400 gram blandfärs
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 2 msk kokosolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Strimla vitkål och skär löken i tunna halvmånar.
  2. Fräs detta mjukt i kokosolja.
  3. Fräs även blandfärsen (jag brukar ta en till stekpanna)
  4. Blanda samman lök, kål, färs och kardemumma. Smaka av med salt och peppar.
  5. Jag brukar servera en stor blandsallad till med tomat.

Jag använder alltid hela kardemummakapslar, ekologiska från Herbaria.

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du även kolla in min currypanna med alioli

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök