Grytor är så smidigt att göra och passar perfekt till matlådor eller middagar tycker vi. När min son ska äta kycklinggrytan tar jag 1 tsk av vardera chilisås, till mig och min man 1 msk vardera.
Chili chipotlekyckling i gryta
Ingredienser till ca 4 pers:
- 1 kg kycklingfilé eller den del du gillar.
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1-2 tsk salt/herbamare
- 1 msk sambal oelek
- 1 msk chipotle paste
- 1 näve gröna oliver
- 100 g salami
- Peppar efter smak, smör till stekning
Gör så här
- Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör.
- Häll sedan över allt utom salami och oliver, låt puttra cirka 10-15 minuter. Lägg i oliverna och salamin några minuter innan servering.
- Servera med t.ex blomkålsris, som på bilden.
Så här gör du blomkålsris
- Riv blomkålen på den grövsta delen på rivjärnet.
- Stek i rikligt med smör några minuter och salta efter smak.
Tips!
Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera mitt recept på ugnsbakad kål, basilika/brieostfylld kycklingfilé och chili/chipotlesås
eller kanske min chipotlegryta
3.8/5
(14 Reviews)
2 kommentarer
Den låter jättegod! Har du testat att göra den på kokosmjölk? /Nina
Ja det har jag, det blir superbra det också 🙂