Ugnsbakad kål, basilika/briostfylld kycklingfilé och chili/chipotlesås

Dela på facebook
Dela på email

Här är en kombinerad middag från några av mina recept. Älskar att återanvända och göra nya kombinationer av redan goda rätter som jag kan laga när jag blundar. Beroende på tillbehören smakar ju rätten olika, även om det är liknande kryddor som jag kanske använde dagen innan.

Ugnsbakad kål, basilika/briostfylld kycklingfilé

 

Kombinera följande recept:

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär Kålen grovt, skala morötterna och skär även dem grovt. Salta och ringla över rikligt med olivolja. Ugnsbaka upp till 45 minuter beroende på mängd på plåten och önskad konsistens på kålen. Rör runt då och då. De sista 15 minuterna brukar jag lägga på löken som jag kvartar.
  2. Följ receptet för kycklingen. Spara skyn som bildas i den ugnsfasta formen.
  3. Gör såsen enligt receptet, men använd bara cream fraiche, grädde, sambal oelek och chipotle paste. Dessutom räcker det att den kokar ihop några minuter (eftersom det är en sås inte en gryta) slå i skyn från kycklingen och smaka av med salt.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Verkar vara goda och bra recept, jag vill gärna ha dina nyhetsbrev.

Hälsningar
Leena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →