Broccoli- och ingefärssoppa

Broccolisoppa med kokos/ingefära/chili (mejerifri)

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Denna supersnabba och krämiga broccolisoppa värmer gott en höstdag. Ingefära, chili och broccoli är ju rena dessutom supernyttigt. Därför kan vi kalla soppan för rena hälsobomben. Den är dessutom helt mejerifri och passar då även dig som äter mejerifritt!

Broccolisoppa

Ingredienser till ca 3-4 pers:

  • 500 g broccoli
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk herbamare
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 gram finriven ingefära (ca 1/2 msk)
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 krm chiliflakes (eller efter smak)
  • Peppar från kvarn

Gör så här

  1. Hacka broccolin, även stammen (skär bort det trådiga, yttersta skiktet först) hacka vitlök, riv ingefära.
  2. Koka allt utom kokosgrädde till broccolin är mjuk, ca 10 minuter.
  3. Häll då i kokosgrädde och mixa slätt.
  4. Smaka eventuellt av med mera kryddor.

Ät gärna tillsammans med mitt sesamknäcke, nöt/fröbröd eller lesscarbs snabba bröd.

Tips!

Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera min fänkålssoppa med räkor och citron och pumpasoppa med en liten twist

3.4/5 (15 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök