Dessa hallon- och jordgubbsglassar har jag och min son Sixten komponerat ihop en regnig dag. Dessa njuter vi däremot av en solig dag på balkongen.
Hallon/jordgubbsglass
Ingredienser till sex glassar a 1 dl styck (blir lite över som man kan dela på):
- 8o gram hallon*
- 170 gram jordgubbar*
- 2 dl grädde
- 1 krm vaniljpulver
- 2 msk sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
- 1 äggula*
Du kan ta hälften hälften, bara jordgubbar eller bara hallon. Äggulan kan uteslutas.
Gör så här
- Tina bären lite lätt så de går att köra i matberedare till ett mos.
- Välj om du vill passera genom finmaskig sil för att få bort hallon/jordgubbsfrön.
- Vispa grädden hårt.
- Blanda samtliga ingredienser och fördela i glassformarna.
- Slå formen med jämna mellanrum i bänken så du får bort luftbubblor och får i så mycket smet som möjligt.
- Ställ in i frysen några timmar.
- Klart!
Tips!
Gillade du det här receptet borde du även kolla in min bananglass!
Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”. Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!
Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret
3.5/5
(2 Reviews)
2 kommentarer
Vilken fin blogg du har! Här ska jag kolla in ofta och tanka inspiration. Härligt med egengjord glass, bra att veta vad som är i den. ☺
Kram Erika (@erika_bjorklund)
Tack Erika! Vad glad jag blir.