Min pappa är helt galen i denna dessert. Alltid när vi pratar om någon dessert kommer kommentaren “lite fräsch tårta kanske” Egentligen skulle jag väl kalla detta limepaj. Men den går under namnet “fräscha tårtan” så den får fortsätta heta det ett tag till. Väldigt enkel och god!
Pappas fräscha tårta
Ingredienser till en tårta 24 cm:
- 1 sats pajskal till söta pajer
- 4 dl grädde
- 4 ekologiska lime, saft och skal
- 2 msk sötning sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
- 3 äggulor
Gör så här
- Följ receptet för pajskalet. Låt svalna helt.
- Vispa grädden hårt.
- Tvätta limen noga, riv skalet och pressa ut saften ner i en liten skål.
- Blanda limesaft och sötning tills sötningen löst sig.
- Separera äggulorna och spara vitorna i en burk (du kan använda dem till andra recept, här finns massor av tips)
- Blanda samman grädden, äggulorna, och limeblandningen och häll ner i pajskalet
- Ställ in i frysen minst fyra timmar. Ta fram minst 30 minuter före servering. Toppa gärna med färska bär.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du kolla in min superenkla chokladpaj
4.2/5
(11 Reviews)
15 kommentarer
hej! Jag undrar hur du får ur pajskalet ur pajformen sådär fint?
Vilken dessert …helt fantastisk ….tack så mycket….du har dom bästa recepterna!
Varsågod! Så lite så. Roligt att den blev uppskattad. 🙂
Denna får det bli till mors dag på söndag, med jordgubbar. Hoppas mamma tycker den är god.
Det tror jag absolut! 🙂 Lycka till, ser gärna en bild på mästerverket, kram!
Hej, ska man inte grädda fyllningen?
Nej den ska vara fryst som en cheesecake. Blev det bra? Antar att den redan är klar. 🙂
Hej, Den blev jättefin, men jag tyckte den blev lite väl syrlig, lime är säkert olika söt, så nästa gång tar jag lite mindre lime och smakar mig fram, idag fick jag fylla på med jordgubbar 🙂
Jag lyckades tyvärr inte lägga till en bild här i kommentaren.
Ja det kan verkligen variera i syra! Såg på din bloss, såg superfint ut!
Går det ha den i frysen ett tag?
Absolut, inga problem. Ta bara fram den ett tag innan servering så den är lite mjukare. Hoppas att du röstar på mig i matbloggspriset, du behöver bara gilla bilden i länken:bit.ly/rosta-lesscarbs
/F
Kan man ta kokosmjölk/kokosgrädde istället för vanlig grädde?
Det har jag aldrig testat, måste göra det. Säg till om du testar. Man skulle ju kunna testa med hälften av smeten bara för att se resultatet 🙂
Ser jättegod ut! Äts den som den är eller behöver man typ grädde till? Bär ser jag att många lagt till, borde bli gott med hallon ?
Hej! Vi har ätit den som den är, men bär är säkert gott till! 🙂