fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Pajskal till söta pajer – gluten- och mejerifritt

Pajskal till söta pajer – gluten- och mejerifritt

Jag har gjort en version av min granola men i pajform. Blev väldigt bra. Lite tuggmotstånd i skalet tack vare kokosflingorna. Passar bra att fylla med chokladkräm, eller göra limepajer av. Perfekt att du kan trycka ut i en form, och frysa och ta fram vid behov. Du kan till och med grädda innan du fryser det om du vill ha det kallt vid servering.

Pajskal till söta pajer

Ingredienser till 1 paj 24 cm eller fyra mindre formar:

* Motsvarar 11 msk, alltså drygt 1,5 dl. Jag rekommenderar varmt att du köper en köksvåg om du inte har en, det är ett fantastiskt köksredskap och denna våg är den minsta och mest precisa jag haft till ett kanonpris.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitan bubblig.
  3. Blanda ner resten av ingredienserna till en sammanhängande deg.
  4. Tryck ut i vald form, en större eller några mindre. Frys skalet ca 10 minuter. Detta för att det inte ska sjunka ner och tappa formen.
  5. Grädda det större pajskalet upp mot 25 minuter (svårt att säga exakt eftersom alla ugnar är olika, det ska såklart inte börja bli bränt) De mindre gräddade jag cirka 15-18 minuter.
  6. Låt svalna, fyll med valfri fyllning. Nedan finns ett förslag på användningsområde.

Tips!

Här är en riktigt smarrig och superenkel chokladpaj.

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

10 Responses to Pajskal till söta pajer – gluten- och mejerifritt

Lämna ett svar