Den här mandelcrunchen är otroligt knaprig och ett utmärkt tillbehör till lemoncurd, bär eller yoghurt. Och du kan med fördel förvara den i frysen, och snabbt ta fram den om du skulle få oväntat besök.
Mandelcrunch
Ingredienser till ca 5 dl:
- 1 äggvita
- 120 g sötmandel
- 20 g skalade sesamfrön
- 50 g normalsaltat smör
- 70 g mandelmjöl
- 70 g kokosflingor
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa oraffinerat havssalt
- Eventuell 2-3 tsk sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
Gör så här
- Vispa äggvitan bubblig.
- Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna.
- Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande.
- Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter.
- Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.
Ett tips är att du förvarar den färdiga mandelcrunchen i kylskåp en i tätslutande burk. (Detta eftersom det är fett i crunchen, då håller den sig fräsch.)
Servera gärna med bär, min lemoncurd och en klick grädde!
4.4/5
(8 Reviews)
4 kommentarer
Verkar vara supergoda recept! Gjort granola nu. Mums!!!
Härligt! 🙂
Så god! Hur länge kan man ha den i kylen tror du? Tack för alla underbara recept ?
Kul att höra! Borde ju klara sig 1-2 veckor i kylen! /F