LCHF-tårta

LCHF-tårta Grattis Betty 3 år!

En perfekt LCHF-tårta som min dotter älskade. Pappa Zarko sa på skoj för några dagar sedan: ”Betty, vill du ha fetaost eller glass när du fyller” Hon såg på honom och svarade utan att blinka ”Fetaost”. Inga konstigheter. Haha. Då föddes idéen till denna tårta. Hoppas den kan inspirera dig också att gå ifrån sockret och hitta andra alternativ. 

Kalas över lag behöver inte betyda socker. Ett kalas behöver inte ens inkludera en vanlig kaka. Sixten brukar få melontårtor när han fyller mitt i sommaren och alla barn älskar det. Jag anser att det är vi vuxna som lär barnen att kalas = socker. Det tycker jag är synd och det finns ju så mycket annat roligt, gott och kul man kan äta. För barnen tror jag mer att det handlar om en upplevelse, ett roligt tillfälle att ses med sina kompisar. Varför inte hålla maten/det man bjuder på väldigt enkelt och sedan fokusera mer på lekar och aktivitet?

Detsamma gäller om man bjuder över vänner på ”fika”. Varför inte säga kom över på lite snacks och bjud på grönsaksstavar med dipp, charkbricka, goda ostar eller liknande? MUMS säger jag!

En ultimat LCHF-tårta

Jag gjorde helt enkelt så att jag köpte en stor bit fetaost, den ligger nog på 1 kilo, har slängt påsen, men de superstora bitarna som man kan hitta på exempelvis Willys.

  • Jag karvade till tre lager fetaost.
  • Sedan satte jag fast broccoli som jag kokade ungefär 1 minut i vatten, och oliver av olika sorter på halverade tandpetare.
  • Jag tog även lite citronskal som dekoration.
  • Slutligen svarvade jag till zoodles och la runt om som ”serpentiner”.

Har du något roligt sätt att göra en LCHF-tårta? Skriv gärna en kommentar! Det skulle vara roligt att inspirera varandra!

 

Mer på detta ämne

Betty-gillar-chiapudding
Betty ger alla tummar upp för sockerfritt!
Sockerfritt barn
Det har hon alltid gjort. HAHA, här fyllde hon 1 år och fick lite grekisk yoghurt med bär.
0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök