Paleokost

Läsarfråga: Tips på bra grej att göra zucchinipasta med?

Jag har fått den här frågan många gånger. Bäst att jag besvarar den igen eftersom det verkar vara på tapeten att göra zoodles. Något jag älskar! Det är ju supergott tycker både jag och resten av familjen.

Jag får ofta frågor på just zoodle-maker/veggie twister/grönskassvarv. Det finns flera olika modeller och varianter. Den ska ju givetvis funka men jag tycker inte man behöver lägga ofantliga summor, för det är ju inte dagligen man äter zoodles, och jag gillar inte massor av prylar i köket som endast har ett användningsområde. Men något att göra zoodles med vill jag ha.

Jag hittade två som fått bra omdömen + att de just nu är på kampanjpris och frakten är fri. Hurra 🙂

Grönsakssvarv

Större grönsakssvarv  (runt 400-600 kr)

Den här är tre olika blad och lite stadigare än de ”handjagare” som finns. 🙂 Jag har den på bilden ovan, just den har utgåttt, men det finns andra likande som du ser i länken ovan.

zoodlemaker

Spiralizer (199 kr)

Om man vill ha en mindre grej, en så kallad ”handjagare” funkar denna utmärkt. Det jag gillar är att plasten är BPA-fri. Tummen upp för det! Jag har en liknande denna som funkar utmärkt.

Vad ska jag laga med zoodles då?

zoodlesalld

Här hittar du massor av recept!

När vi ändå är på ämnet värdlösa prylar kommer här några jag verkligen inte förstår mig på:

  • Äggkokare (Vad är problemet med kastrull vatten och spis?)
  • Hamburgarpress (om du inte orkar forma biffar själv)
  • Vitlökskalare (Silikonrulle som man rullar vitlöksklyftor i, no comments)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

9 kommentarer

Äggkokare använde vi hela tiden innan vi fick induktionsspis 😀 Går åt mindre vatten (energi?) och man behöver inte passa någon tid (tyckte det var fantastiskt bra). Men nu har jag börjat köra på spisen igen, eftersom det är rätt smidigt att bara slänga på en kastrull 😉

haha, skulle aldrig köpa en. Undrar om det blir mindre enegiåtgång om man ser till hela kedjan av produktion och liknande. Jag har också en induktionsspis och det går så fort och lätt 🙂

Hamburgerpress! Smidigt och burgarna blir snygga 😉 Men de andra kan kvitta. Förutom grönsakssvarven som är SÅ bra! Använder min till, förutom att göra zoodles, att pimpa sallader med lite roligare former 🙂 Funkar på morötter, rödbetor, äpplen, gurka – massor av grönsaker!

Men de blir ju snygga när man gör de för hand också? Haha. :)) Ska också bli bättre att använda min till sallader! Det ser verkligen snyggt ut.

Visst finns de mycket onödigt som bara tar plats, en bra vass kniv funkar till mycket…
Skulle komentera när du skrev om syntetisk C-vitamin, bra att du tog upp det igen, det kan tydligen ställa till mycket olika saker i kroppen med allergier mm.
Tycker för övrigt det du skriver om olika ämnen är bra, hoppas det går bra med din
bok också! Hälsn. Stina

Hej Stina. Tack för värmande kommentar. Visst menar du kemiskt framställd citronsyra? 🙂 Ja, en vass kniv är ju helt överlägset till så mycket 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök