Chokladbitar LCHF/PALEO Detta blir som en blandning mellan ischoklad och fudge. Passar jättebra till kaffet tyckte min bror och farfar. Enkla att göra och går att förvara i frysen tills de ska ätas.
Chokladbitar LCHF/PALEO Ett av mina äldsta recept som nu fräschats upp med nya bilder. Hur kan jag ha missat detta recept? Jag lagade det en gång, sedan aldrig mer, men kanske för att jag skapade hela 400 recept på ett år och därmed glömde bort en hel del guldkorn. Många recept påminner ni mig om, och det gör mig så glad. Dels för att ni hittar dem, dels för att ni använder dem, även om bilden är lite sämre (jag har faktiskt utvecklats enormt inom fotot på dessa snart 4 år)
Chokladbitar LCHF/PALEO
Ingredienser till cirka 18 chokladbitar:
- 2 dl grädde eller kokosgrädde/mjölk
- 40 gram kokosolja med smak (du kan ta hälften smör/ghee om du vill)
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk sötning sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg) Kan uteslutas
- 40 gram mörk choklad (85 % eller mer, men helst sockerfri)
Topping:
- 1 msk kakaonibs
- Valfria hackade nötter, läs mer om nötter inom LCHF/paleo här
- Kokoschips
Gör så här
- Låt allt utom choklad sjuda 20-30 minuter, rör om då och då.
- Rör sedan ner chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form eller i ischokladformar.
- Strö över kakaonibs eller hackad choklad
- Förvara svalt tills den stelnar, cirka 1 timme, om du placerade i större form skär du till önskad storlek.
- Förvara svalt.
Konsistensen blir så len och god och de smälter i munnen. Jag rekommenderar dessa starkt och hoppas att du testar dem. Lämna gärna en kommentar vad du tyckte eller om du redan har testat dem. Vill du ha mer julinspiration kan du spana in mitt juliga dessertbord, det är ett välbesökt inlägg med mycket gott.
2 kommentarer
De verkar jättegoda men tyvärr så skar sig röran så fort chokladen (85%) kom i. Googlade då på hur man kan rädda det och hittade tips om att värma upp lite sprit och hälla i och sen köra ihop det med stavmixern. Provade med en dryg matsked varm rom och mixade och smeten gick då ihop men så fort jag tog bort stavmixern så skiktade smeten sig igen. Läste att det kan bli så här när det blir för hög fetthalt i ganachen (chokladsmeten) vilket tydligen händer oftare om man använder choklad med hög kakaohalt (fattar inte kopplingen där men så stod det när jag googlade). Rådet var att blanda ihop grädde och choklad från början. Vad tror du om det? Bör man minska på kokosfettet något kanske?
Hälsningar Mia
Jag har faktiskt aldrig varit med om det.. Jag brukar se till att vispa ihop allt noggrant och att inte allt är kokhett. Jag ska göra om dessa under veckan och får återkomma då om jag har några bra tips. Har inte gjort dessa sedan förra året. Kram Fanny