chiasmoothie

Chiasmoothie – förvandla smoothierester till nått nytt

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Chiasmoothie är precis vad det låter, en smoothie med chia. Men egentligen är det nog mest ett mammaknep. jag gillar ju som bekant inte att slänga mat så detta är det perfekta sättet att förvandla en rest till något nytt, gott och spännande. 

Chiasmoothie är alltså egentligen bara smoothie som blivit över som jag blandar med chiafrön. Jag lyckas alltid göra för mycket smoothie, eller så säger barnen att de vill ha smoothie, men sedan ångrar de sig.

Det är superlätt och väldigt gott! Det krävs egentligen inget regelrätt recept utan mer några fingervisningar hur jag brukar göra. Fördelen med chiasmoothie är att den är fastare än smoothie och det tycker jag är perfekt om man ska ut på vift eller ska packa mellis till barnen. En annan fördel är att smoothie brukar ju vara lite mer smakrikt än vanlig chiapudding, vilket gör att man får en chiapudding med massa extra smak, det kan ju vara värt att testa om man inte är så förtjust i ”vanlig” chiapudding.

Chiasmoothie

  1. Jag brukar ta ungefär 2 dl smoothie och 2 msk chiafrön, alltså ungefär 1 dl vätska och 1 msk chiafrön.
  2. Blanda runt ordentligt så det är jämnt utan klumpar.
  3. Ställ in i kylen. Vänta 2-3 timmar eller över natten.
  4. Den håller sig några dagar i kylen utan problem.

Jag använder chiafrön från Vitaprana, de köper jag på Bodystore med fri frakt och snabba leveranser. Just nu är det 25 % rabatt på dessa. Spana in min kategori Erbjudanden och rabatter där det ofta finns en rabattkod att hämta.

Tips!

Chiasmoothie
Fint och gott!

 

chiasmoothie
Har man färska bär är det såklart ett plus, men absolut inget, krav 🙂

 

På omslagsbilden har jag varvat chiasmoothie, vanlig smoothie och lite smoothie utspätt med kokosmjölk för den snygga färgbrytningen. Jag har skrivit ett äldre inlägg innan hur man gör en snygg smoothie, så där kan du hitta tips om du är sugen att testa själv. Jag älskar att snygga till speciellt smoothie, det uppskattas av familjen. Och jag får utlopp för min kreativa ådra. Det skadar ju inte om mat är snygg menar jag 🙂

 

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök