Chiabas

Chiabas – Perfekt grund att ha i kylskåpet

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Chiabas är min senaste grej som jag alltid har i kylen. Superbra att fylla ut smoothie med, snabbt göra en chiapudding eller använda som ersättning för ägg i bröd och liknande. Anpassa mängden efter dina behov. 

Chiabas som det är kanske inte är en smaksensation direkt, men det är vad man blandar den med som gör den god. Om du vill kan du smaksätta direkt när du gör den, om du vet att du bara kommer att använda den till exemplevis smoothies kan du ha i ingefära, vanilj, kanel eller liknande för att ”hotta till den lite”.

Chiabas

  • 1 del chiafrön (jag brukar ta 1 dl)
  • 3 delar vatten (då tar jag 3 dl)

Glöm inte att se om det finns någon rabattkod på min erbjudande och rabattsida om du tänkte beställa från Bodystore. Just nu finns det en generös rackare, gäller tills imorgon, söndag den 28/1. 

Gör så här

  1. Blanda samman chiafrön och vatten. Låt stå någon minut, rör igen.
  2. Upprepa några gånger tills det är samma konsistens och känns som en pudding.
  3. Låt sedan stå tre timmar eller mer. Blandningen håller ungefär en vecka i kylen. Späd mer mer vatten, eller kokosmjölk vid användning om du tycker att den känns för hård.

Vissa märken/batcher tycker jag suger mer vätska än andra. Om det ens är möjligt, men jag tycker att det känns så i alla fall. Eller så är jag slarvig i mätandet. Vem vet!

Här kommer del 1 i hur jag visade att man kan använda chiabasen. Nästa vecka kommer jag att visa hur man kan använda den för att göra olika chiapuddingar. Jag kommer att göra ett separat inlägg för chiaäggen och visa saker jag lagat med dem.

 

Chiabas
Det är snyggt att servera såhär, med halva glaset med chiabasen och andra halvan med smoothie!

 

Chiabas
Här har jag blandat lite av basen med kokosmjölk (väldigt krämig) och vaniljpulver samt varvat smoothie och chiabasen. Snyggt va?

 

Chiabas
Sista och den godaste om du frågar barnen. De tycker att den här smoothien smakar glass!

 

Hoppas att du gillade dessa tips och blir inspirerad att testa lite nytt. Vill du ha tips hur du toppar din smoothie får du inte missa mitt smoothie-topping-inlägg – gör det som en drottning!

Chiabas

 

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

hej jag försöker lära mig att äta lågkalorimängd mat och vet inte riktigt hur jag ska tänka för att ta till vara på all mat när jag gör veckomeny. Har du några bra tips som kan hjälpa mig på vägen+?
jag behöver gå ner rejält så det ska vara så lite kolhydrater som möjligt men jag vill samtidigt planera min viktnedgång riktigt.
med vänliga hälsnignar
Jackie hedberg

Låg kalorimängd är inte alltid varken bra eller hälsosamt. Det är skillnad på en kalori och en kalori. Jag rekommenderar varmt att du äter dig mätt och nöjd med mina recept, undviker att baka och satsa på riktig mat! Undvik även sötningsmedel. Kram och lycka till!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök