Fannys havregrynsgröt

Fannys havregrynsgröt med ärtprotein och gurkmeja

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Kökets favoriter

Fannys havregrynsgröt är här! Visste inte vad annars jag skulle kalla den, ”the gröt” ”den gula gröten” snackis-gröten” hade ju alla varit lämpliga namn, sett till hur mycket vi pratar om den på Instagram, men jag tror Fannys havregrynsgröt är det mest passande namnet. Jag har ätit denna gröt sedan januari 2021, vilket i skrivande stund är fyra månader. Jag älskar den! Och jag längtar varje kväll efter att få äta den ”imorgon”. Vid årsskiftet la jag till lite livsmedel, bland annat glutenfria havregryn till min kost, och jag tycker att det funkar toppenbra för mig. Jag har aldrig i mitt liv varit såhär stark och i bra form som jag är idag, så för mig har det varit avgörande att lägga till livsmedel, och framförallt att äta mer!

Jag står mig väldigt länge på gröten och det känns som en väldigt bra start på dagen. Både protein och kolhydrater i perfekt balans.

Lesscarbs kök
Såhär ser det ut varje morgon när jag kokar min gröt. Älskar kastrullen från Vargen & Thor, samt min vattenfiltreringskanna, se mer inlägg nedan för mer vidareläsning!

Fannys havregrynsgröt

Till en större portion (den är stor, jag äter den varje morgon)

  1. Jag använder alltid en hushållsvåg (jag har den svarta) så behövs inte massa olika verktyg för att mäta upp allt.
  2. Vill du göra en mindre portion, rekommenderar jag 40 gram havregryn och cirka 20 gram ärtprotein.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till gröten i en kastrull.
  2. Sätt på medelhög värme. Så fort vattnet blir lite varmare är det enklare att blanda runt och få bort alla klumpar i gröten.
  3. Koka på medelvärme under omrörning några minuter. Det tar lite längre tid än vanlig gröt, skulle säga mellan 3-4 minuter. Blir det för tjockt är det bara att späda med lite vatten. Blir det för löst kan du koka lite längre på svag värme.
  4. Toppa med toppingen nedan och NJUT!
Ingredienser till Fannys gröt
Man har lite peppar i för att ta upp näringen i grukmejan bättre, men gröten smakar inte peppar.

Topping till Fannys havregrynsgröt

Annat gott att ha på gröten (som jag inte brukar ha till vardags utan mer som lyx)

Tips på vidareläsning

Blåbär i lilien skål
Jag lägger frysta blåbär i botten, så tinar dem av den varma gröten. Så gott tycker jag!
Fannys gröt
Det ger en helt annan mättnad och konsistens med ärtprotein, mindre slemmigt tycker jag.
Fannys gröt
Hoppas att det ska smaka!
3.9/5 (79 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

9 kommentarer

Ett tips är att minska proteinpulvret och knäcka i ett ägg. Det blir supergott och mättsamt.

Äter också en grötmed 0;5 dl havregryn och 0,5 dl proteinpulver, väldigt gott. Men har nu läst att havregryn kan höja blodsockret till 10 hos väldigt många människor och detta först efter ett par timmar. Då man ofta mäter sitt BS kort efter måltid så luras man tro att det inte påverkar ens BS men det gör det men tar längre tid och förblir också högt under flera timmar. Trist ☹️ Men Kan va bra att veta om man är känslig.

Det var intressant att höra. Jag har använt blodsockermätare i perioder och då noterat att mitt blodsockret inte påverkas nämnvärt men har kanske borde följa det under fler timmar. Har du förslag på andra gryn/mjöl som går att koka gröt på och som är glutenfritt och inte påverkar blodsockret på samma sätt som havregryn?

Smakar ärtproteinet nåt? Jag köpte för första gången vanligt proteinpulver, vassle, fast i neutral smak för ville ha i gröt och skippa sötningsmedel . Men det både smakar och luktar skit i gröt! Dricker det som en shaker efteråt ochäter min goda gröt för sig (som liknar din fast med ägg i och serveras med blåbär och lite keso till jordnötssmöret)
Är väl mest lukten jag.mår kass av, i shakern funkar det

God och mättande gröt! Var väldigt skeptisk men det var överraskande gott och jag håller mig mätt i många timmar (gör på en dl havregryn). Tack för receptet!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök