Spridd ikea plastbanta

Praktisk matlåda i plåt

Om du också är en plastbantare kommer du gilla detta tips: En ny matlåda från IKEA. Den kommer från deras tillfälliga kollektion SPRIDD. Jag tycker att matlådan var suverän och passar perfekt till dig som vill undvika plast, men också ha något lättare än matlådorna i glas. Idag ska jag åka bil och har förberett en matlåda av rester. Det blir så gott tycker jag att steka ihop det tillsammans till en ny rätt. 

Här ser du matlådans alla delar:

plastbanta matlådor
Det som är extra bra är att det finns ett mindre ”fack” där du ställer såsburken, där kan du fylla halva med sallad om du vill 🙂 Eller lägga små bestick, nötter eller vad du nu tänkte fylla lådan med.
matlåda plåt
Här är närbild på den mindre bruken och det där lilla ”facket” jag pratade om. Lilla lådan passar perfekt till majonäsen!

Matlådan finns alltså på IKEA, och kostar 129 kr st. Jag köpte tre stycken. Ska nog svänga förbi och köpa några till innan de tar slut. Det här var helt i min smak!

I matlådan hade jag rester från tre middagar som jag komponerade till en ny rätt.

Jag stekte följande i kokosolja:

  • Bitar från en överbliven Helstekt kyckling
  • Blomkål och purjolök
  • Ugnsbakad matpumpa

Slång på någon god krydda som du gillar, kanske ingefära, gurkmeja eller paprikapulver. Jag körde bara lite salt eftersom tillbehören var smakrika.

Till det hade jag lite sallad med syrad kål, oliver och en majonäs som jag gjorde med mestadels smör istället för olja. Den hade jag oförskämt mycket vitlök i. Garanterad stinkbomb efteråt. Och om du tycker det verkar dumt med matlåda i plåt med tanke på micro. Värm din mat på en tallrik! Man ska inte värma mat i plastlådor. Lägg upp maten, gör det lite trevligt och sätt dig ner och slappna av. Det förtjänar du, det förtjänar din mage och ditt sinne.

 


Detta är alltså ett tips från mig, inget samarbete. 🙂

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök