Bentonitlera - dryck

Lesscarbs Lemonad – Enkel och god!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Jordklok

Lesscarbs Lemonad är min ”go to” när det kommer till alkoholfria alternativ. Jag drack detta första gången i Indien och sedan dess är det min största favorit. Jag har med åren gjort den en aning nyttigare, med björksocker istället för vanligt socker, och jag hoppas att du kommer att älska den du med. 

Lesscarbs Lemonad är kanske som bäst en varm sommardag, men alltid när det ska festas till lite extra är det detta jag vill ha!

  1. Jag använder oraffinerat havssalt i detta recept, det kan du läsa mer om här.
  2. Jag använder också björksocker, som jag skrivit ett långt inlägg om här.

När jag gör detta recept brukar jag höfta, ibland använder jag bubbelvatten och ibland stilla vatten. Det beror lite på. Jag tycker att båda funkar bra och smakar bra. Du får testa dig fram vad du gillar! Oraffinerat havssalt är ett salt rikt på mineraler och spårämnen och ett mer hälsosamt salt än det raffinerade. Salt är något man inte ska vara rädd för om det är den här sorten. Det är skillnad på salt och salt. Denna dryck är perfekt om du behöver återställa saltbalansen i kroppen om du är ny på LCFH, du har tränat ett svettigt pass eller om det är en varm sommardag.

Min dotter Betty älskar den här lemonaden, och vill alltid att vi ska göra den om vi har ”tjejmys” bara hon och jag.

Lesscarbs Lemonad

Lesscarbs Lemonad

Du behöver till 1 stort glas

  • 1/2-1 tsk björksocker
  • 1-2 krm oraffinerat havssalt
  • Saften från 1 citron (välj alltid eko)
  • Stilla eller bubbelvatten
  • Citronmeliss eller mynta garnering, ev citronskivor för att det är snyggt (kan uteslutas)
  • Isbitar

Gör så här

  1. Lägg björksocker, salt och citronsaft i glaset. Rör om. Tillsätt is, citronskivor och färska örter om du vill.
  2. Häll över stilla eller bubbelvatten. Servera!

Tips

Detta är ju väldigt likt min sportdryck utan socker, men utan björksocker då förstås. Gillar du naturliga grejer tycker jag att du ska titta på detta recept!

Sugrören är helt underbara och är gjorda av bambu. Du hittar dem här. De kommer i lite olika tjocklekar och de tjockare passar perfekt om du vill dricka smoothie, så det inte fastnar små partiklar i röret. Jag älskar alla flaskor från Kleen Kanteen.

Är du intresserad att få i sig ännu mer vitamin C kan du ta i en sked av detta pulver, du kan du minska ner, eller till och med utesluta Citronen! Bara ett tips 🙂

Lesscarbs Lemonad

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök