Lesscarbs Lesscarbs
Broccoli- och ingefärssoppa med ägghalvor

Broccoli- och ingefärssoppa med ägghalvor

Snabbt och enkelt att svänga ihop en soppa till lunch eller efter en lång arbetsdag. Den här kombinationen tycker jag är väldigt god!

Till fyra portioner:

  • 4 ägg
  • 750 gram broccoli
  • ca 6×6 cm färsk ingefära
  • 8-10 dl vatten
  • 2-3 tsk tsk herbamare
  • 2 dl kokosmjölk/kokosgrädde

Gör så här:

  1. Koka äggen som du önskar dem, i soppa föredrar jag hårdkokt.
  2. Skär broccolin i mindre delar, skala även stammen och använd den. Lägg ner i kastrull tillsammans med hackad ingefära, vatten, herbamare och kokosmjölk.
  3. Låt koka cirka 7-10 minuter.
  4. Stavmixa slätt.
  5. Späd ev med mera vatten för en lösare soppa och smaka av med mera herbamare.

Här hittar du alla mina enkla och goda soppor i denna soppsamling med förslag på goda tillbehör.

Annons
banner-mataventyret-bok

3 Responses to Broccoli- och ingefärssoppa med ägghalvor

  • Hej Fanny, jag älskar redan receptet! (Även om jag tog på TOK för mycket ingefära!)
    Skulle du vilja vara så snäll och ge mig åtminstone ett cirka i gram på hur mycket ingefära du använder?
    Kram å tack!

    • Haha du är för härlig! Det är ju supernyttigt, men kanske en bit som en hel valnöt ungefär? Ta en halv och testa dig fram! 🙂 Kram!

      • Tack! Ok! Bättre att smyga in med en valnöt än att ta en måttstock eller lita på mitt ögonmått 😉

Kommentera