Lesscarbs Lesscarbs
Blomkålspizza utan ost

Blomkålspizza utan ost

Perfekt till dig som undviker mejerier. Jag älskar den här pizzabotten och barnen tycker att den är helt okej. De äter den, men jublar inte om man säger så. Har även bjudit gäster på den som alla bett om receptet. Det ser jag alltid som ett bra betyg. 🙂 

Till två stora plåtar

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa blomkålen fint till ett blomkålsris. Använd ca 1,5 liter färdigriven.
  3. Vispa upp äggen och blanda ner saltet.
  4. Blanda sedan i blomkålsriset, mandemjöl och fiberhusk till en smet.
  5. Låt svälla några minuter.
  6. Forma till minipizzor, ungefär 10 x 15 centimeter eller två större plåtar.
  7. Grädda 18-20 minuter, tills de är gynnebruna.
  8. Förbered alla tillbehör.
  9. Ställ in i ugnen igen med fyllningen på, cirka 5 minuter.

Förslag på topping:

  • Tomatsalsa (som tomatsås, du kan undvika spiskummin om du vill)
  • Pesto (på bilden persiljepesto med solrosfrön)
  • Getost
  • Parmesan
  • Tunt skivad aubergine eller zucchini ugnsbakad eller stekt
  • Oliver
  • Avokado
  • Bladsallad
  • Färska örter
Tacosalsa

Tacosalsa

 

Pumpapesto

Pumpapesto

 

Annons
annons-lesscarbs

6 Responses to Blomkålspizza utan ost

Kommentera