Trerättersmiddag

Trerättersmiddag: Fyllda endiveblad, chili/chipotlekycklinggryta och citronpaj

Letar du efter en lchf-anpassad trerättersmiddag till en fest, eller vill du bara lyxa till det på helgen? Då är den här receptsamlingen precis det du behöver. Den här veckan har jag samlat några önskningar från mina fina läsare som bland annat innehåller blåmögelost/bacon, kyckling och citronpaj. Låt det väl smaka!

Alla tre recept:

  1. Blåmögeloströra i endiveblad med bacon och oliver
  2. Chili chipotlekyckling i gryta med blomkålsris och parmesan
  3. Citronpaj

Endivesallad med blåmögeloströra

FÖRRÄTT: Blåmögeloströra i endiveblad med bacon och oliver

Detta är ett gott tilltugg/enklare förrätt som äts med händerna. Denna rätt är enkel att anpassa efter tycke och smak. Uppskattas inte blåmögelost? Välj chevre eller en lagrad ost istället. Byt oliven mot soltorkad tomat eller kaprisbär, och baconet går såklart också att byta mot exempelvis hackade nötter.

Chili chipotle kycklinggryta med blomkålsris och parmesan

VARMRÄTT: Chili chipotlekyckling i gryta med blomkålsris och parmesan

Den här kycklinggrytan är otroligt enkel och så god. Min farfar gjorde denna och blev stormförtjust. Gör den gärna dagen innan så sätter sig smakerna. Det gäller alla grytor. Anpassa styrkan efter dig och dina gäster.

Citronpaj LCHF

EFTERRÄTT: Citronpaj

Den här pajen smälter i munnen och är både syrlig och ger det där söta som många är sugna på efter en härlig middag. Servera gärna med bär och grädde.


Psst! Hoppas att detta kommer att hjälpa dig att bjuda dina gäster och dig själv på något nytt, spännande och gott. Och du, tänk inte att du måste omvända dina gäster till LCHF, bara få dem att öppna sina sinnen och kanske själva hitta en ny favorit bland allt gott som finns att äta. För vad är härligare att gå från en middag med massa inspiration?

Kommentera gärna nedan om du har frågor, funderingar eller förslag till nästa veckas meny (någon ingrediens du är sugen på). Och sist men inte minst: Smaklig måltid!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök