Letar du efter en lchf-anpassad trerättersmiddag till en fest, eller vill du bara lyxa till det på helgen? Då är den här receptsamlingen precis det du behöver. Här har jag samlat tre höstiga rätter som gärna avnjuts i höstrusket. Hur låter en värmande soppa, auberginerullar till varmrätt och en härlig smulpaj till dessert?Alla tre recept:
- Zucchinisoppa med timjan
- Auberginerullar med krämig svartkål- och baconröra
- Smulpaj med valfria bär och vaniljgrädde
FÖRRÄTT: Zucchinisoppa med timjan
Soppa kan aldrig bli fel på höst/vinter till förrätt. Jag tycker oftast att tillbehören sätter det extra piffet. Bjud på mina sesamkex, med exempelvis en god ost, eller min ostkräm, toppat med solmogna tomater. Soppan kan du dessutom göra dagen innan om du vill, det mår den bara gott av.
VARMRÄTT: Auberginerullar med krämig svartkål- och baconröra
Jag vet egentligen inte vad det är som gör att mina gäster alltid tycker att just auberginerullar känns så spännande och gott. Det känns som att det är lite hantverk bakom, men med mina smarta tips är det väldigt enkelt! Du kan göra den helt vegetarisk genom att byta bacon mot exempelvis fetaost. Det går lika bra att byta svartkålen mot savoykål eller grönkål.
EFTERRÄTT: Smulpaj med valfria bär
Det är aldrig fel med en god smulpaj som avslutning på en middag! Enkelt dessutom. Gör den i en stor form eller portionsformar. Servera med vispad grädde blandat med vaniljpulver (och lakritspulver om det går hem bland sällskapet)
Smaklig måltid!