matsmart

Lesscarbs testar – Matsmart.se

Annonssamarbete med Matsmart.se

Jag fick för en tid sedan upp ögonen och öronen för Matsmart.se Jag tycker att deras affärsidé är fenomenal. Att sälja överskottsmat med 20-90 % rabatt. De jobbar och informerar om det jag brinner för och engagerar mig i, att minska matsvinnet.  Jag testade deras tjänst och här kommer min inköpslisa och mina matsmarta tips.

Detta är ett annonssamarbete med Matsmart.se

Om hushållens matavfall minskade med 20 procent skulle det innebära en total besparing på 8 miljarder kronor per år och för varje hushåll en kostnadsminskning på 1 300-1 600 kronor.

Vad är Matsmart?

Matsmart köper in partier med kort datum eller varor som passerat bäst-före datum, feltryckta och/eller utgående förpackningar, överlager eller säsongsvaror. Det är ju superbra att matsmart ser till att dessa varor kommer till nytta för privatpersoner och företag och alla tjänar på det!

Matsmart levererar över hela Sverige, antingen till dörren eller till ditt ombud.

Det finns verkligen något för alla, några exempel är: skafferivaror (även hela storpack och hela lådor), köksgeråd, hälsoprodukter, kryddor, kaffe/te, husdjur med mera …

Lesscarbs matsmarta tips:

Mat håller otroligt mycket längre än när det passerat bäst-före, som jag alltid säger: se, lukta, smaka. Ofta är varorna fräscha flera månader, till och med år efter bäst före passerat.

 1. Handla kött och andra livsmedel på nersatt pris, du kan tjäna massor av pengar.
 2. Gå regelbundet igenom skåp, lådor och frys och skapa rätter med dessa produkter.
 3. Om du inte använder en råvara, den  kanske inte föll dig i smaken eller liknande, ge bort det till någon eller byt bort den till något annat. Låt den inte saker stå i år innan det slängs.
 4. Frys in nötter, nötmjöler och frön som innehåller fett så härsknar det inte och är fräschare längre.
 5. Förvara olja mörkt och svalt, inte vid spisen där det ofta blir ganska varmt
 6. Spana in utbudet på Matsmart.se med jämna mellanrum och gör några kap.

Min beställning

Jag hade två krav när jag gjorde min beställning:

 1. Så många ekologiska eller Fairtraidemärkta varor som möjligt
 2. Max 500 kr

Jag köpte följande saker:

 • 1000 ml neutral ekologisk kokosolja
 • 1 påse valnötter (ej eko)
 • 2 Humble brush till barnen (älskar dessa)
 • 3 paket eko krossade tomater
 • 4 (haha) paket kokoschips från Smiling
 • 2 paket saltade aprikosmandlar (De är såklart inte giftiga)
 • Pukka te, med Earl gray smak
 • Eko kryddor från Urtekram, tre av varje: rosmarin, oregano, fänkålsfrön.
 • 1 paket osockrad cashewdryck, har aldrig fått tillfälle att testa den, tänkte ha den till barnens smoothies.
 • 1 paket salt med alger i, ser verkligen fram emot att testa den!

Det var enkelt att köpa eko, och det fanns massor att saker jag ville testa. Jag tjänade närmare 300 kr på att handla dessa saker på matsmart.se jämfört med i butik. Hade jag inte haft ekokravet (som jag alltid har) hade jag kunnat köpa minst det dubbla för samma peng. Men jag är så nöjd med mina varor!

humble
Humble brush är tillverkad i 100 % ekologisk bambu och borsten är gjord av speciellt framtagen nylon. Det gör att den är fullt nerbrytbar, vilket vanliga tandborstar inte är. Jag vill leva så giftfritt som möjligt och dessa är helt underbara!
smiling
Jag gillar Smilings affärsidé att skapa schyssa produkter som gynnar både mig och producenterna. De undviker långa transporter och skapar arbetstillfällen i de länder där de verkar. Framställningen garanteras genom Fairtrade-märkning och eller Ekomärkning. Man kan se på påsen vem som producerat innehållet! Många av deras produkter finns på Matsmart.se!
salt-m-alger
Jag älskar ju mineralsalt, och det här innehåller alger! Kanske ett schysst sätt att få i barnen lite alger utan att de märker? Haha. Alger i sig är rika på både B12 och järn, så det här mineralsaltet borde vara extra rikt på mineraler och nyttigheter! Ser fram emot att använda det.

Sammanfattningsvis

Jag var helnöjd med min beställning, det var enkelt att klicka hem sakerna, man kan checka ut med Klarna och leveransen gick fort. Jag tycker att du ska testa Matsmart.se och se vilka klipp just du kan göra. 🙂

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Tack för påminnelsen ?. Har kikat in där nån gång men ska verkligen ha koll på den sidan. Passar dessutom perfekt då jag bor på ”landet” å har dåligt utbud i affärer.
Trevlig helg ?

Vad roligt! Ja som du säger, det går att få tag på ”lite roligare” saker om man har sämre utbud där man bor eftersom de levererar över hela Sverige. 🙂

Hej Fanny

Håller inte riktigt med dig när det gäller matsmart.se
Visst det finns ett och annat ”guldkorn” där
men dom är väldigt få.
Minst 95% av utbudet tillhör ju det motsatta till det du brinner för (hoppas jag) dvs bra mat med lite carbs.
Billigt skräp som skapar ohälsa är deras
affärside i mina ögon.
Annars håller jag med dig om att det råder en hemsk ”bäst före datum” hysteri i Sverige. Testa att pruta på produkter som är nära detta ”ödesdatum” är ett tips, sen finns det två klockrena produkter som man alltid skall bevaka runt detta datum och göra ”kap” på.
Gissa vilka?

Hej Harry! Tack för din kommentar, jag tycker att det är uppfriskande med olika åsiker. 🙂

Allt jag köpte var ju ok. Det vill säga både godkänt inom LCHF/Low carb/Paleo och eko/fair trade. Saker som jag inte köpte som man kan köpa är bland annat: kaffe, te, städprodukter, kryddor, apoteksvaror med mera. Tycker inte att matsmart.se har mer ”billigt skräp” än vilken vanlig affär som helst. Som alltid när man äter rent och naturligt måste man sålla, och ibland hittar man bra saker som exempelvis kokosoljan som jag köpte som både var Eko och kallpressad virgin. Jag skrev ju inte ”alla matsmarts produkter är fantastiska” utan berättade om de bra saker jag faktiskt hittade.

Jag brukar alltid hålla koll på färskvaror som ekologiskt kött och korvar utan nitrit. De som äter mejerier kan hålla koll på det, likså i fiksdisken och då och då hittar jag ekologiska ägg på halva priset. Igår gjorde jag några bra korv-fynd, färska med hög kötthalt utan nitrit. Var det några andra saker du tänkte på? 🙂 Kram från Fanny

Hej Fanny
Klart en ”vanlig” affär har samma skräp i sitt sortiment som matsmart dock ofta till lite högre pris men kvarstår fakta att största delen av sortimentet om än med billigare prislapp än i butik medverkar till folks ohälsa dvs ohälsa till rea pris om det nu kan vara till nått försvar. Riktig mat finns inte i sortimentet av förklarliga skäl undantag kokosolja och några få saker till. Skräp säljs på spotmarknad precis på samma sätt som allt inom ”restpartier” Blir själv erbjuden allt mellan himmel och jord stup i ett då jag håller på med handel dock inom helt annat område. Ledtråd produkt från höns håller länge långt bortom best före datum, 40% vara ofta i 5dl /3dl förp går att frysa in och använda i matlagning bak gröt.
Dvs riktiga produkter för hälsa inget rea skräp

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök