cervera

Duka fint – tallriksinpo

Jag har ett helt rum med porslin och rekvisita hemma. Jag brukar köpa på loppis och när jag hittar tallrikar och liknande till bra pris, som jag precis gjort på Cervera. Våga mixa och matcha, eller missmatcha dukningar. Jag brukar ta hjälp av Sixten som har ett annat sätt att se på vad som är snyggt än vad jag har. Det brukar alltid bli fint 🙂 Spana in våra blåa dukningar.

Jag älskar serien Harmony från Table top stories. Det är det där ”fjälliga” mönstret. Det påminner om Mateus, men är mycket billigare. Deras hallonröda saker är magiska och Sixten tycker om de blåa.

Den blåa tallriken som är vit i mitten (syns på omslagsbilden, högst upp) kommer från märket Great och heter Blue rain. Den matchade vi med en retrotallrik från Arabia, ett litet fat från IKEA och en ljusblå skål från Höganäs.

Den rosa tallriken på omslagsbilden kommer också från Table top stories och serien heter Memories. Det är det verkligen för mig, eftersom dessa söta assietter kommer att synas i min kommande kokbok. 🙂

Den gråa tallriken på omslaget kommer från Höganäs, de finns i röd också (bland annat) som är supersnygga, tänk till jul!

Mina dukningsförslag

duka

Liten tallrik Harmony (ljusblå), blå skål från Harmony, liten skål från Höganäs

sixten-dukar

Här körde vi Harmony rakt igenom – höganässkålen igen 😉 Sixten fixade en liten vimpel och en namnskylt. Den djupa tallriken är perfekt till soppa eller en sallad.

dukafint

4 tips för snyggare dukning

  • Blanda som ett barn, haha. Det brukar bli fint.
  • På bilden använder jag tapetbitar som underlägg. De är faktiskt enkla att torka av och återanvända.
  • Blanda gammalt och nytt, det ger en personlig prägel.
  • Använd fina handdukar som servetter. Jag har massor, och det ger en lyxigare känsla. Dessutom är det en fin detalj.

Och du, du kan duka fint en vanlig tisdag eller torsdag också. Tänd några ljus och njut av maten. Det är viktigt för själ och kropp. Matstress gynnar igen. Låt det ta lite tid. Kram!


Detta är ett samarbete mellan Lesscarbs Sverige och Cervera AB.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök