Paprikaröra är någon variant av ajvar kan vi säga, även om min man och svärmor inte tyckte att det var en ajvar, haha! Däremot tyckte de att den var väldigt god! Och de måste ju vara huvudsaken. Denna sås passar toppen för de flesta tillfällen. Supergod att ha till mat, men också att blanda med valfri pasta. Vår familj äter ju glutenfritt, och vi gillar denna skruvpasta från Da Carla eller denna spagetti från Urtekram Jag tycker också att såsen var jättegod kall till havreknäcke eller som dipp
Denna sås passar också toppen om du äter Paleo eller antiinflammatorisk kost. Jag har skrivit två maxade blogginlägg det, om det intresserar dig och du vill läsa mer.
Paprikaröra – recept
- 5 paprikor, jag använde fyra röda och en grön
- 2 Aubergine
- 2-3 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta eller efter smak
- Salt och peppar efter smak
Gör din paprikaröra såhär
- Sätt ugnen på 175 grader. Picka paprikan och auberginerna. Om auberginerna är stora kan du dela dem på mitten och lägga köttsidan neråt. Låt vara i ugnen tills de är mjuka, skalet kan bli lite bränt, det gör inget.
- Ta bort skalet från grönsakerna. Mixa ihop med samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Nedan finns tips hur du kan smaksätta röran på olika sätt.
Tips!
Jättegott att tillsätta lite näringsjäst, chilipasta eller chiliflakes. Du kan också mixa ner persilja eller tillsätta chili och spiskummin för mer orientalisk smak.
Om du blandar paprikaröran med valfri pasta har du en magiskt god pastasås. Tänk att tillsätta exempelvis rostade kikärtor, strimlad kyckling eller halloumi och rostade grönsaker. Ha över orimliga mängder parmesan, och du har en supergod pastarätt!