Rawnola med kefir

Rawnola – snabb granola (glutenfri)

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Kicthen Time och Amazon

Rawnola är som det låter, en rå granola. Den är supersnabb att göra och du kan använda den som granola på yoghurt/kefir/smoothie eller servera som toppingen på en smulpaj, om du värmer bär/gör ugnsbakat äppelmos med råkräm, glass eller vaniljkvarg till. Snabbt, gott och användbart. Det bästa av allt är att du kan smaksätta och tillsätta lite det du har hemma.

Rawnola – Ingredienser

Detta var vad jag hade i denna gång, men du kan anpassa ingredienser och smaker utifrån vad du har hemma och gillar. Exempelvis kan du byta kanel mot kakao, du kan ta solroskärnor istället för hampafrö, hoppa över maca och så vidare. Men här har jag försökt maxa näringen och tillsatt olika frön/nötter men jag förstår att alla inte har allt detta hemma som jag har, som är en hälsoinspiratör och näringshäxa, haha!

* Detta recept blir bättre med mjuka och saftiga dadlar. Om dina är torrare kan du testa att lägga dem i kokt vatten cirka 15 minuter, hälla av vätskan och se om de sugit åt sig vattnet och mjuknat. Du kan behöva öka på kokosoljan och lite mer vätska om de inte blev så mycket bättre än innan. Sedan kan du testa med andra dadlar nästa gång.

Rawnola ingredienser
Ett gäng härliga ingredienser!

Rawnola – Gör såhär

  1. Mixa i en matberedare eller blender urkärnade dadlar, kokosolja, en nypa salt, macapulver, kanel och en liten skvätt vatten till en krämig röra, tänk en krämig hummus i konsistensen, det är det bästa jag kan komma på som jämförelse just i skrivande stund.
  2. Blanda i 3 dl havregryn, riven kokos, chiafrö, pumpakärnor och hampafrö och mixa snabbt ihop.
  3. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt de hackade nötterna och den sista decilitern havregryn. Jag tycker om att allt inte är finfördelat, utan att det är lite olika stora bitar. Blanda ihop allt till en klumpig granola.
  4. Sedan återstår bara att servera, se gärna mina topping och tillbehörsförslag i listan nedan.
  5. Förvara i en burk, den håller någon vecka utan problem. Jag brukar ha den på bänken då den går åt snabbt, men i kylen fungerar också. Här finns min shop på Amazon där det finns glasburkar, maskiner och annat jag använder i köket.
Rawnola ingredienser
Förvara den i en tätslutande burk, håller någon vecka utan problem, borde även gå att frysas, har dock inte testat det!

Topping- och tillbehörsförslag

LCHF smoothie
Här ser du en blå smoothie!
5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök