Detta är en smarrig allt-i-ett-rätt. Det enda som behövs till är en härlig sallad och en god olivolja.
Kycklingrullader med purjolök- och kålfyllning
Ingredienser till 2-3 pers:
- 4 kycklingfiléer
- 200 gram purjolök
- 400 gram vitkål (eller annan kål du gillar)
- 2 dl cream fraiche (kan bytas mot kokosgrädde för mejerifri)
- 1 tsk herbamare
- 1 burk krossade tomater 4-500 gram
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- Salt/herbamare (ca ½ tsk) peppar, chiliflakes efter smak
- 2 bitar mozzarellaost (eller annan valfri ost)
- Smör till stekning
- Några tandpetare
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka purjolöken och vitkålen fint. Ett tips är att hyvla kålen med osthyvel. Bryn i rikligt med smör cirka 10 minuter tills kålen är mjuk.
- Tillsätt sedan cream fraiche och herbamare och låt puttra cirka 10 minuter till. Lägg upp på tallrik så det svalnar av något.
- Blanda samman allt till tomatsåsen och låt den koka ihop, cirka 15 minuter på svag värme. Börjar den koka torrt kan du späda med lite vatten.
- Skär kycklingen i tunna skivor, jag tycker att det är enklast att börja nerifrån och jobba mig uppåt, då ligger filéen lite stadigare mot skärbrädan. Jag fick ut 14 skivor på 4 filéer.
- Fördela sedan kålblandningen på kycklingfilée-bitarna, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
- Salta och bryn dem i smör.
- Lägg rulladerna i en ugnsfast form, häll över tomatssåen och ställ in i ugnen cirka 15-20 minuter. Lägg på skivad mozzarellaost de sista minuterna.
Servera med en god sallad, och ringla härlig olivolja på rulladerna och salladen.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in min enkla kyckling med pesto
0/5
(0 Reviews)
1 kommentar
Om man byter ut CF mot kokosgrädde som det står i Matkärlek nr 2, 2015 – ska man ha med “vattnet” i burken också? Köpt Kung Markattas.. (Ny på detta..)
(PS. Gjort receptet förr med CF och det var huur gott som helst!)