Jag har aldrig varit en chipsälskare. Det är min man. Men de här zucchinichipsen är ett väldigt gott tilltugg. Krispiga och tunna och himmelskt goda att dippa i en god sås! Betty och Sixten ger också tummarna upp.
Zucchinichips
Ingredienser:
Gör så här
- Hyvla en Zucchini (välj en som är fast och stum, inte tjock, sladdrig och mjuk) med osthyveln och lägg på ett bakplåtspapper.
- Pensla med valfritt fett eller blanda runt försiktigt i en skål.
- Lägg in i ugnen 100 grader varmluft i ca 1 timme. Vänd därefter dem och kör låt de stå inne ca 15-30 minuter till. Jag har också testat att köra varmare, kanske 150 grader och vända dem oftare, då behövs kortare tid, kanske 15-20 min max. Testa dig fram med din ugn.
- Jag har märkt att zucchini beter sig lite olika. Men de ska hur som helst vara torra och krispiga.
- Sparas inte till dagen efter, men det kanske inte är någon risk eftersom de är försvinnande goda.
Tips!
Kolla även in mina torkat köttchips eller mina ostchips
3.6/5
(22 Reviews)
8 kommentarer
Låter perfekt till mellomyset! Kan man göra dem några timmar i förväg typ under eftermiddagen om de ska ätas på kvällen? Eller bör de ätas nygjorda för att de ska vara krispiga?
Jag har inte testat det, men om du inte förvarar dem ihop som en klump borde det väl gå fint? berätta gärna om du testar 🙂
Hur gör du dippen som hör till?
Här kan du se massor av dippsåser: https://lesscarbs.se/lchf-tillbehor/dippa-loss-utan-tillsatser-och-med-mera-smak/
I denna hade jag bara lite majo med lite citron. 🙂
Hur varm ugn om man ej har varmluft? Mvh
Man brukar säga 20-25 grader mer om man har “vanlig” ugn. Lycka till! 🙂
Detta ska jag testa – mina barn (tonåringar) är riktiga chipsmonster….
Ja!! Hoppas att det går hem, säkert extra nice om du gör en dipp till 🙂