Snabbsyrad rödkål

Snabbsyrad rödkål – Snabbt, gott och enkelt

Snabbsyrad rödkål är ett perfekt tillbehör till maten, som en sallad, eller till tacos! Så gott. Jag tycker också om att ha lite grövre sallad redo i kylen för att fylla ut veckans sallader. Det händer också att jag lägger ner en sked snabbsyrad rödkål i sopptallriken.

Snabbsyrad rodkal
Hacka hacka hacka! Kniven kommer från mitt blogginlägg om långkok och jag älskar den!

Ingredienser

Räcker till en stor skål.

Gör så här

  1. Finstrimla kålen (eller använd en grönsakssvarv om du har ett litet kålhuvud)
  2. Tillsätt drygt 1/2 msk oraffinerat havssalt och ättika. Sätt på handskar (dessa är de enda jag tål, älskar dem) (funkar också med plastpåsar) och krama kålen med dina händer tills den är mjuk. Du kan också lägga alltsammans i en hushållsassistent med ballongvisp om du inte vill använda muskelkraft.
  3. Förvara gärna i glaslåda.
  4. Ät direkt eller låt stå 2-3 dygn. Håller upp till två veckor med god hygien!
Snabbsyrad rödkål
Har du bara 24% ättika hemma kan du ta hälften och hälften vatten.
Snabbsyrad rödkål
Jag hoppas att du vill testa denna goda sallad! Barnen älskar den, vi vuxna också.

Vad tycker du?

Om du gillar detta recept får du gärna lämna 5 stjärnor nedan (finns på alla recept på hela sajten). Det gör att fler hittar mina recept via Google och är ett enkelt sätt att stötta mitt arbete.

Jag finns även på Instagram, där jag heter @fannygrejar Där delar jag daglig tips och inspiration från mitt liv. Jag delar middagstips, besvarar frågor, delar hälsotips, testar olika saker, renoverar, tränar och mycket mer. Hoppas att du vill följa mig även där!

Jag skriver också ett nyhetsbrev ungefär varannan vecka med recepttips, rabattkoder, produkttips och mycket mer. Du hittar Lesscarbs Inspirationsbrev här (samt tidigare brev om du vill ta dig en titt).

4.1/5 (93 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

9 kommentarer

Hej
Får man dela ditt recept på vår sida?
Josefssons Lanthandel i Uppsala

Vi har fått hem massa fin rödkål och jag college mina kunder lite inspiration, blev sugen på ditt recept och samtidigt så synliggör ju du på vår sida, så det borde bli en bra Win Win ?
Mvh Veronica

Hej
Får man dela ditt recept på vår sida?
Josefssons Lanthandel i Uppsala

Vi har fått hem massa fin rödkål och jag college mina kunder lite inspiration, blev sugen på ditt recept och samtidigt så synliggör ju du på vår sida, så det borde bli en bra Win Win ?
Mvh Veronica

Kanske en dum fråga men kan det bildas skum när man kör i matberedaren? Eller är det något fel då ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök