Brieostpuffar

Brieostpuffar – supergott snacks!

Dessa brieostpuffar är verkligen en snackis! Och nu har jag också testat. Okej, jag testade en gång tidigare med en annan ost (annat märke) och det blev ostpizza av alltihopa. Gott det också – men kanske inte riktigt samma sak ändå. Här kommer mitt tillvägagångssätt. Klicka nedan för att komma till receptet!

 

 

Brieostpuffar

 

Gör så här

  1. Välj en fast brieostsort!
    Inte någon väldigt mogen sak som rinner. Jag brukar låta en större bit brieost ligga i kylen 2-3 veckor, då blir den hårdare och funkar bra. Jag vet också att Lidl har en  brie (en tårtbit) som kostar ca 13 kr som funkar, och även Presitens brie i guldpaketet.
  2. Gör mindre bitar av osten och lägg på en tallrik. Vissa lägger dem i små knäckformar, andra tar bort ostkanten.
  3. Jag gör inget av det utan lägger på bitar som de är på en tallrik, på bakplåtspapper om jag kommer ihåg, in i mikron i 1,5-2 minuter på 600 watt. Det här med mikrovågsugnar är ju ett kapitel för sig så du måste helt enkelt testa dig fram på egen hand i din micro.

 

Tips!

Jättegoda att äta som de är, dippa i en god sås eller toppa en sallad med. Om du toppar en sallad med dem skulle jag göra dem lite mindre.

 

Exempel på såser att ha till:

Min goda guacamole, min hemmagjorda salsa eller min dipp

Pröva gärna mina ostmaränger eller ostchips också!

3.4/5 (24 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök