Min mammas rabarber kommer väldigt tidigt på våren, och jag älskar rabarber i alla former. Hur gott är det inte med rabarberkompott, syrlig och krämig på samma gång? Ät som den är, rippla i din egen glass, ha i smoothie, toppa en chiapudding eller ät den som den är med en skvätt grädde.
Rabarberkompott
Ingredienser:
- 200 g rabarber
- 1 dl vatten
- 1,5 msk sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg) testa dig fram beroende på syrlighet i rabarbern
Gör så här
- Koka rabarbern tillsammans med vatten och sötströ på medelvärme ca 10-15 min, (beroende på vilken konsistens du gillar).
- Klart!
Ett tips för en mer “spännande” konsistens är att slänga i rabarbern lite olika tider i kastrullen. Du kan också tillsätta 1 dl hallon i kompotten.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min rabarber- och hallonkompott eller rabarberpaj
3.5/5
(29 Reviews)
2 kommentarer
Hur länge kan man förvara rabarberkompotten?
Den borde hålla minst 1 vecka i kylen. 🙂