Rabarberkompott – superenkelt och snabbt

Dela på facebook
Dela på email
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Min mammas rabarber kommer väldigt tidigt på våren, och jag älskar rabarber i alla former. Hur gott är det inte med rabarberkompott, syrlig och krämig på samma gång? Ät som den är, rippla i din egen glass, ha i smoothie, toppa en chiapudding eller ät den som den är med en skvätt grädde.

Rabarberkompott

Ingredienser:

Gör så här

  1. Koka rabarbern tillsammans med vatten och sötströ på medelvärme ca 10-15 min, (beroende på vilken konsistens du gillar).
  2. Klart!

Ett tips för en mer ”spännande” konsistens är att slänga i rabarbern lite olika tider i kastrullen. Du kan också tillsätta 1 dl hallon i kompotten.

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min rabarber- och hallonkompott eller rabarberpaj

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →