Jag älskar pesto, och skulle kunna äta det varje dag. Min syster är värre, jag får ibland gömma min pesto när hon kommer, annars står en tom burk i diskmaskinen (hon tror att jag inte märker att den är slut om hon plockar undan efter sig)
Pumpafröpesto
Ingredienser till ca 1 dl:
- 1 dl pumpafrön (70 gram)
 - 50 gram parmesan eller 2-3 msk Bjäst
 - 1 näve basilika
 - 1 dl olivolja
 - 2 msk vatten
 - 1 krm salt
 - vitlöksolja eller vitlök efter smak
 
Gör så här
- Rosta pumpafröna och låt de svalna.
 - Riv parmesanosten och lägg ner i en matberedare/behållare till stavmixern.
 - Lägg i övriga ingredienser.
 - Mixa till en slät pesto. (Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare konsistens. Jag gillar den lite fastare).
 - Klart!
 
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min ruccolapesto utan nötter
0/5 (0
Reviews)







1 kommentar