Pumpafröpesto

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag älskar pesto, och skulle kunna äta det varje dag. Min syster är värre, jag får ibland gömma min pesto när hon kommer, annars står en tom burk i diskmaskinen (hon tror att jag inte märker att den är slut om hon plockar undan efter sig)

Pumpafröpesto

Ingredienser till ca 1 dl:

  • 1 dl pumpafrön (70 gram)
  • 50 gram parmesan eller 2-3 msk Bjäst
  • 1 näve basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • vitlöksolja eller vitlök efter smak

Gör så här

  1. Rosta pumpafröna och låt de svalna.
  2. Riv parmesanosten och lägg ner i en matberedare/behållare till stavmixern.
  3. Lägg i övriga ingredienser.
  4. Mixa till en slät pesto. (Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare konsistens. Jag gillar den lite fastare).
  5. Klart!

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min ruccolapesto utan nötter

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.