Pesto Rosso

Pesto Rosso – enkelt och gott, måste testas!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Pesto Rosso ? En perfekt god och enkel sås/dipp Som utlovat! Funkar perfekt till grönsakspasta, som god dipp till grönsaker eller på ett fröknäcke. Jag älskar när man kan använda en sak till många tillfällen. Dessutom är det här en självklar skål på buffébordet eller till tapaskvällen.

Pesto rosso
Blanda i grönsakspasta, ha på fröknäcke, dippa grönsaker i.

Recept Pesto Rosso

Till ca 4 dl pesto, lägg i matberedare:

Gör så här

  1. Mixa samman snabbt till en tjockare konsistens.
  2. Späd med vatten till du tycker att konsistensen är bra, ca 1/2-1 dl, men häll lite i taget så det inte blir för löst (du kan också ta mer olivolja) Mixar du för länge kommer det blir en ”segare” konsistens, då fröna kommer att börja bli som ett frösmör.

Tips!

  • Pesto rosso håller någon vecka i kylen. Jag brukar rekommendera att slå över lite olivolja på toppen så peston inte exponeras av för mycket syre.
  • Den går faktiskt bra att frysa, vilket är perfekt om du vill göra en större sats och spara till senare.
  • Jag använder alltid mina Weck Jars till att förvara pesto, matrester och annat. De är gjorda i glas och går bra att stapla på varandra, dessutom kan du frysa in mat direkt i dem. En varm rekommendation om du vill komma bort från plasten i köket. De känns lyxiga!
  • Vill du ha recept på fröknäcke? Jag har massor! Här finns recept på tjockt fröknäcke, mitt vanliga sesamknäcke samt sesamknäcke utan ost och ägg (vegan)
Pesto rosso med grönsakspasta
Här har jag blandat en klick pesto rosso med zucchinipasta.
Förvara rädisor
Här är två olika Weck Jars!

Hoppas att du gillar receptet, och att du blir sugen på att testa det. Gör du det får du hemskt gärna lämna en kommentar. Det gör mig väldigt glad och jag lär mig mer om vilka recept du gärna vill se mer av. Vi hörs snart igen, och tills dess, ta hand om dig.

4.6/5 (5 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök