Pesto Rosso ? En perfekt god och enkel sås/dipp Som utlovat! Funkar perfekt till grönsakspasta, som god dipp till grönsaker eller på ett fröknäcke. Jag älskar när man kan använda en sak till många tillfällen. Dessutom är det här en självklar skål på buffébordet eller till tapaskvällen.
Recept Pesto Rosso
Till ca 4 dl pesto, lägg i matberedare:
- 2 dl torrostade pumpa-, eller solroskärnor
- 150 gram avrunna soltorkade tomater
- 1 rejäl näve basilika
- 1-2 vitlöksklyftor
- 3-4 dl god olivolja
- 3 msk näringsjäst (läs ett helt blogginlägg här)
- Salt, peppar och chiliflakes efter smak.
Gör så här
- Mixa samman snabbt till en tjockare konsistens.
- Späd med vatten till du tycker att konsistensen är bra, ca 1/2-1 dl, men häll lite i taget så det inte blir för löst (du kan också ta mer olivolja) Mixar du för länge kommer det blir en “segare” konsistens, då fröna kommer att börja bli som ett frösmör.
Tips!
- Pesto rosso håller någon vecka i kylen. Jag brukar rekommendera att slå över lite olivolja på toppen så peston inte exponeras av för mycket syre.
- Den går faktiskt bra att frysa, vilket är perfekt om du vill göra en större sats och spara till senare.
- Jag använder alltid mina Weck Jars till att förvara pesto, matrester och annat. De är gjorda i glas och går bra att stapla på varandra, dessutom kan du frysa in mat direkt i dem. En varm rekommendation om du vill komma bort från plasten i köket. De känns lyxiga!
- Vill du ha recept på fröknäcke? Jag har massor! Här finns recept på tjockt fröknäcke, mitt vanliga sesamknäcke samt sesamknäcke utan ost och ägg (vegan)
Hoppas att du gillar receptet, och att du blir sugen på att testa det. Gör du det får du hemskt gärna lämna en kommentar. Det gör mig väldigt glad och jag lär mig mer om vilka recept du gärna vill se mer av. Vi hörs snart igen, och tills dess, ta hand om dig.
4.6/5
(5 Reviews)
2 kommentarer
Kan man hoppa över näringsjästen? ❤️
Ja absolut, men den ger den ostiga smaken, du kan tillsätta peccorino eller parmesan om du vill.