Vi hade tapaskväll hos mina föräldrar i helgen. Jag bidrog med parmesankrämfyllda auberginerullar och parmesanbollar rullade i salta mandlar. Så smarrigt blev det. Och enkelt att förbereda.
Parmesankräm på två sätt
Ingredienser till 1 stor sats parmesankräm:
- 4oo g färskost
- 200 gram parmesanost
- Salt och peppar
Gör så här
- Riv hälften av parmesanosten på det fina på rivjärnet och hälften på den grövsta sidan. Detta ger lite textur på krämen.
- Blanda samman färskosten och parmesanen och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Du kan hacka i lök, örter eller chili i krämen också. DU kan även äta den som den är till exempelvis grillat.
Auberginerullarna:
- Tre stora auberginer
- Salt, olivolja
- Parmesankrämen ovan
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär auberginen på längden ca 5-7 mm tjocka.
- Salta ordentligt.
- Lägg auberginerna på plåtar, ringa över olivolja och ställ in i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
- Lägg sedan på en klick parmesankräm och rulla ihop lägg på ett fat.
- Sprid gärna över örter som basilika och timjan.
Parmesanbollarna:
- Resterande mängd parmesankräm
- 1-2 dl salta mandlar, grovt hackade.
Gör så här
- Forma den parmesankräm som finns kvar till bollar, rulla i mandlarna.
- Ställ svalt före servering. Om de inte ska ätas omgående rekommenderar jag att rulla i nötkrosset precis innan servering så nötterna inte blir mjuka.
3.4/5
(10 Reviews)