Många marinerade grönsaker man köper i butik är gjort på billig olja som inte är så bra för kroppen. (Innehåller mer omega 6 som bland annat är inflammatoriskt) Därför lägger jag gärna in mina egna saker. Här har jag marinerat fetaost och kronärtskocka med vitlök, chili och lime.
Marinerad fetaost och kronärtskocka
Ingredienser till en stor burk:
- 8-10 kronärtskockshjärtan (1 burk)
- 150 gram fetaost
- 1 röd chili
- 1 eko lime
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 dl god olivolja
- Salt
Gör så här
- Dela kronärtskockorna i två delar.
- Tärna fetaosten.
- Skiva chilin, finhacka vitlöken.
- Tvätta limen.
- Riv skalet och pressa saften.
- Blanda sedan samman allt i en burk med lock.
- Låt gärna stå några timmar, och gärna över natten. (Håller några dagar i kylskåp).
- Klart!
Receptet på min pizzabotten, som du verkligen borde testa! Riktigt god.
Tips!
Pröva även min goda marinerade lök
5/5
(3 Reviews)