Marinerad fetaost och kronärtskocka – jättegott och enkelt!

Många marinerade grönsaker man köper i butik är gjort på billig olja som inte är så bra för kroppen. (Innehåller mer omega 6 som bland annat är inflammatoriskt) Därför lägger jag gärna in mina egna saker. Här har jag marinerat fetaost och kronärtskocka med vitlök, chili och lime.

 

 

Marinerad fetaost och kronärtskocka

 

Ingredienser till en stor burk:

  • 8-10 kronärtskockshjärtan (1 burk)
  • 150 gram fetaost
  • 1 röd chili
  • 1 eko lime
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl god olivolja
  • Salt

 

Gör så här

  1. Dela kronärtskockorna i två delar.
  2. Tärna fetaosten.
  3. Skiva chilin, finhacka vitlöken.
  4. Tvätta limen.
  5. Riv skalet och pressa saften.
  6. Blanda sedan samman allt i en burk med lock.
  7. Låt gärna stå några timmar, och gärna över natten. (Håller några dagar i kylskåp).
  8. Klart!
Marinerad fetaost och kronärtskocka
Här hade jag på fetosten/kronärtkockorna på en pizza bianco (utan tomatsås, bara med ost)

Receptet på min pizzabotten, som du verkligen borde testa! Riktigt god.

 

Tips!

Pröva även min goda marinerade lök

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.