Denna pesto är en uppfinning av min mor, och min syster äter den gladeligen med sked. Och jag med, och alla jag känner som smakar den…
Mandelpesto
Ingredienser:
- 2 dl skållade mandlar
- 60 g parmesan eller 2-3 msk Bjäst
- I näve basilika (här hade jag 18 stora blad)
- 1,5 dl olivolja
- 1/2-1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt eller efter ditt tycke och smak
- 1-2 msk vatten, tillsätt detta som ett sätt att späda till annan konsistens. Du kan utesluta detta eller ta mer olja istället.
Gör så här
- Mixa samman alla ingredienser i en matberedare.
- Ät och njut!Konsistensen blir mycket tjockare än köpepesto, och den stannar kvar där du lägger den, vilket kan vara en stor fördel i många sammanhang.
Jag brukar använda blötlagda mandlar som jag blötlagt 12-18 h. På så vis kommer näringen i nötterna fram och du behöver inget vatten i peston. Jag brukar ha skalet kvar och ibland gör jag den även utan ost, med lite extra salt och chili, mums!
Tips!
Du kan använda denna härliga pesto till min kyckling med pesto
eller zoodles med pesto, kyckling och oliver
3.8/5
(14 Reviews)
3 kommentarer
Gjorde denna i dag och trodde inte det var möjligt att en pesto kunde bli sååå god. Jag som inte ens gillar basilika! Tusen tack, nu är jag omvänd. Pestoälskare! 🙂
Vad roligt att höra!! 🙂