Kryddiga fröbollar – snacks som passar vegansk/paleokost

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Dessa smarriga bollar passar perfekt som drinktilltugg, tv-snacks eller varför inte som en topping på en matig sallad!

Kryddiga fröbollar

Ingredienser till cirka 20-25 st:

  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 msk kokosolja
  • zest (skalet från citronen) och saft från ½ citron
  • 1 liten rödlök
  • 1 mindre vitlöksklyfta
  • ½ dl valfria hackade färska örter (i detta fall oregano/timjan)
  • 1 tsk sambal oelek
  • Ca ½ tsk salt

Gör så här

  1. Rosta sesamfrön och solrosfrön försiktigt i en panna.
  2. Lägg sedan ner frön, kokosolja, citronzest och saft i en matberedare och kör till en formbar massa.
  3. Hacka löken mycket fint, pressa vitlöken, blanda ner i fröblandningen tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka av med mera salt om det behövs.
  4. Forma till bollar som du antingen låter vara som de är eller rulla i örter, sesamfrön eller chiliflakes.

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla gärna in mina blomkålspopcorn också!

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Kryddiga fröbollar

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Hej! Vad är citronzest för någonting? Jag bor i Norge så det kanske inte finns här, kanske det finns nån ersättning? Ha en fin helg! // Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.