Dessa smarriga bollar passar perfekt som drinktilltugg, tv-snacks eller varför inte som en topping på en matig sallad!
Kryddiga fröbollar
Ingredienser till cirka 20-25 st:
- 2 dl sesamfrön
- 2 dl solrosfrön
- 2 msk kokosolja
- zest (skalet från citronen) och saft från ½ citron
- 1 liten rödlök
- 1 mindre vitlöksklyfta
- ½ dl valfria hackade färska örter (i detta fall oregano/timjan)
- 1 tsk sambal oelek
- Ca ½ tsk salt
Gör så här
- Rosta sesamfrön och solrosfrön försiktigt i en panna.
- Lägg sedan ner frön, kokosolja, citronzest och saft i en matberedare och kör till en formbar massa.
- Hacka löken mycket fint, pressa vitlöken, blanda ner i fröblandningen tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka av med mera salt om det behövs.
- Forma till bollar som du antingen låter vara som de är eller rulla i örter, sesamfrön eller chiliflakes.
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla gärna in mina blomkålspopcorn också!
Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
0/5
(0 Reviews)
3 kommentarer
Hej! Vad är citronzest för någonting? Jag bor i Norge så det kanske inte finns här, kanske det finns nån ersättning? Ha en fin helg! // Annika
Det lovar jag finns, det är nämligen skalet på citronen. 🙂 Kram!
Ja, men man bör nog nämna att det är det finrivna skalet av citronen.