Kinesisk gurksallad blev en hit på Instagram, så självklart måste jag dela receptet även här på bloggen. Jag lärde mig detta när jag var på en resa i Kina, så därför kallar jag det alltså kinesisk gurksallad. ? Det finns flera olika sesamoljor att köpa, jag gillar de som smakar mycket, det är en viktig ingrediens för denna sallad.
Om du inte redan testa att syra grönsaker tycker jag absolut att du ska testa det också. Syrad kål och morötter är två favoriter, nu när vi ändå pratar sallad. Vad vore livet utan grönsaker? Bland det bästa i livet!
Du behöver:
- 1 gurka
- En skvätt valfri soja, jag använder glutenfri tamarisoja
- Finhackad vitlök (jag hade 2 klyftor till en hel gurka (älskar vitlök)
- Svartpeppar
- Chiliflakes/färsk chili
- Lite salt
- En skvätt sesamolja
Kinesisk gurksallad – Gör såhär:
- Skär gurkan i mindre bitar.
- Blanda samman resterande ingredienser och blanda ihop med gurkan.
- Låt gärna stå och dra 10-15 minuter före servering. Smaklig gurka!
Glöm inte att följa mig på Instagram där jag heter @lesscarbs Där delar jag mat, hälsa, träning, vardag och massor av husrenovering. Jag har även en Facebooksida där jag delar daglig inspiration, samt ett inspirationsbrev med olika teman varannan vecka. Jag skulle också bli väldigt tacksam om du betygsätter de recept du testar här på min sida. Längst ner i varje recept finns stjärnor, och du trycker helt enkelt på så många stjärnor du vill ge. Tusen tack på förhand!
2 kommentarer
Hej tack för grymma tips tar med mig detta
Undrar vad det ska vara “lite” av samt “en skvätt” av dessa ingredienter har viss försvunnit?