Dessa tillbehör är väldigt goda till mina fiskburgare, tonfiskbiffar och helstekta kyckling. Enkla att göra och blir goda om de får stå och dra en stund.
Ingefära/lime/chilisås och balsamicostekt rödlök
Ingredienser till fyra personer:
- 1 dl turkisk/grekisk/rysk yoghurt
- 1 dl cream fraiche/smetana/färskost (med färskost blir såsen mycket fastare)
- 2 msk majonäs (här är min 10-sekunders majonäs)
- 1 lime saft och skal (välj eko)
- Färsk röd chili eller sriratcha (jag tog ca 1,5 tsk sriratcha)
- Färsk riven ingefära jag tog en bit som var ca 2×10 cm
- Salt och peppar
Gör såsen så här
- Blanda samman alla ingredienser.
- Såsen mår bra av att dra till sig smakerna innan servering.
Gör rödlöken så här
- Dela några rödlökar på hälften, och sedan varje del cirka fyra delar (båtar).
- Lägg i en skål, ringa över olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.’
- Låt gärna marinera en stund.
- Lägg sedan på en plåt in i ugnen ca 200 grader i 15-20 minuter.
(Jag tycker om när den börjar bli lite krispig). - Klart!
0/5
(0 Reviews)